Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı

68 69 It’s a vegetable dish made with dried green beans and usually cooked in wintertime. It is also known as Çamaşırlı. Green beans are dried with their pods if fresh; If they are not, beans are taken out of the pods and then dried. Use stringless beans grown in highlands. Ingredients: -500 gr. dried green beans -2 onion -1 tea glass olive oil -1 tablespoon corn flour -2 tablespoons tomato paste -2 tablespoons ground paprika -5-6 cloves garlic -2-3 tablespoons pomegranate syrup Directions: Put the green beans into boiling water and simmer. Chop the onions finely. In a seperate pan heat the olive oil. Add the onions and saute. Add the flour. When the smell of the flour is gone add tomato paste, ground paprika and 1-2 cups boiling water. Bring it to boiling and add the green beans. Cook until the beans absorb the oil on the surface. Take it off the heat. Pour the mixture of garlic and pomegranate syrup. Serve hot. Serve with homemade bread like phyllo, flatbread, pilaf and pickles. KABUKLU YEMEĞİ DRIED GREEN BEANS STEW Çamaşırlı da denilen kabuklu yemeği, tazesi kabuklu, kartları tanesi çıkarılarak kurutulan taze fasulye ile kışın evlerde yapılan bir sebze yemeğidir. Fasulyenin özelliği, yaylada yetişmesi ve kılçıksız olmasıdır. Malzemeler: -500 gr. kurutulmuş taze fasulye -2 adet kuru soğan -1 çay bardağı kadar zeytinyağı -1 yemek kaşığı mısır unu -2 yemek kaşığı salça -2 yemek kaşığı tozkırmızı biber -5-6 diş sarımsak -2-3 kaşık nar ekşisi Yapılışı: Fasulyeler, bir tencerede kaynatılan suya atılarak haşlanır. Soğanlar doğranır, başka bir tencerede ısıtılan zeytinyağında kavrulur. Üzerine, un, un kavrulduktan sonra salça, toz kırmızı biber ve bir-iki su bardağı kadar fasulyenin haşlandığı sudan eklenir. Sos malzemesi suyu ile birlikte kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra fasulyeler ilave edilir. Fasulye, üstünde biriken yağı çekene kadar pişirme işlemine devam edilir. Pişince de üzerine, ezilmiş sarımsak ve nar ekşisi karışımı dökülür. Kabuklu yemeği, sıcak servis edilir. Yanında yufka, bazlama gibi ev ekmekleri, pilav ve turşu iyi gider. 25-30'

RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2