Muğla Mutfağı, Muğla Yemek Kitabı
70 71 This meal is cooked with black zucchini which you can find in local markets of the city and towns in summertime. Ingredients: -500 gr. zucchini -1 onion -1 tablespoon ground paprika -2-2,5 cups milk -Salt, Pepper - ½ tea glass olive oil Directions: Chop the onion finely. Heat the olive oil in a pan and saute the onion until golden brown. Wash and dice the zucchini. Do not peel. Add them into the pan. Sprinkle the paprika. Add a ½ cup of hot water and saute. Then add the milk to cover the zucchini. Boil for 5-10 minutes. Its texture should be a little thicker than soup. Milk-braised zucchini is ready to be served after taking off the heat and salt and pepper are sprinkled. SÜTLÜ KABAK MILK-BRAISED BLACK PUMPKIN Sütlü kabak, yayla kabağı denilen, yazın il ve ilçe pazarlarında da satılan, yemeklik kara kabakla yapılan sütlü yemeklerden biridir. Malzemeler: -500 gr. yemeklik kabak -1 adet soğan -1 yemek kaşığı toz kırmızı biber -2-2,5 su bardağı kadar süt -Tuz, karabiber. - ½ çay bardağı zeytinyağı Yapılışı: Soğan doğranır, zeytinyağı ile tencerede kavurmaya alınır. Kabaklar yıkanır, kabukları soyulmadan kuşbaşı şekilde doğranır, soğan pembeleşince ilave edilir. Toz kırmızı biber yanmasın diye bir-birbuçuk çay bardağı kadar sıcak su katılarak kabak iyice kavrulur. Süt eklenir. Süt miktarı, kabak seviyesini geçecek kadardır. Sütle birlikte bir-iki taşım kaynatılır. Bu yemeğin kıvamı, çorbadan biraz daha koyu olmakla birlikte yine kaşıkla yenebilecek şekildedir. Sütlü kabak yemeği, üzerine tuz ve karabiber serpip ocaktan indirdikten sonra servise hazır demektir. 15-20'
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy NTU2NTE2