Afyon Lokumu - Afyonkarahisar
Lokumun geleneksel bir Türk tatlısı olduğu ve bütün dünyaya Türklerden yayıldığı bilinmektedir. Lokumun, meyve özleri katılarak meyvelisi, bademlisi, fındıklısı, fıstıklısı, cevizlisi, kaymaklısı, güllüsü gibi değişik çeflitleri yapılabilir. Bu katkı malzemeleri, lokum ateşten indirilmeden evvel konulur. Afyon bu geleneksel lezzetin yaygın bir şekilde üretildiği illerimizdendir.
Kaynak : "Anadolu'nun Kilidi Afyon" kitabından 10.04.2014 tarihinde alınmıştır.
Afyon Lokumu
Görsel Sahibi: Servet Uygun
Afyon Lokumu
Görsel Sahibi: Servet Uygun
Afyon Lokumu
Görsel Sahibi: Servet Uygun
Afyon Lokumu
Görsel Sahibi: Servet Uygun
Afyon Lokumu
Görsel Sahibi: Servet Uygun
Afyon Lokumu
Görsel Sahibi: Servet Uygun
Afyon Lokumu
Görsel Sahibi: Servet Uygun
Afyon Lokumu
Görsel Sahibi: Servet Uygun
Afyon Lokumu
Görsel Sahibi: Servet Uygun
Afyon Lokumu
Görsel Sahibi: Servet Uygun
Afyon Lokumu
Görsel Sahibi: Servet Uygun
Afyon Lokumu
Görsel Sahibi: Servet Uygun
Afyon Lokumu
Görsel Sahibi: Servet Uygun
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10195
Eklenme Tarihi :
28 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
26 Eylül 2017 Salı