Dolaz - Aksaray
Dolaz Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı süt veya su
- 1 yemek kaşığı un
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 çay kaşığı kırmızı pul biber
Dolaz Nasıl Yapılır
Tencereye önce süt, ardından azar azar un devamlı karıştırılarak dökülür ve karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince içine tuz dökülür. 2,3 taşım sonra tencere ocaktan alınır. Dolaz tabaklara paylaştırılır, üzerine pul biberli eritilen tereyağı gezdirilir ve servis edilir.
Not: Dolaz çabuk hazırlandığı için annelerin işini kolaylaştırır, Aksaray yöresinin genelinde sevilerek yenir. Kıvam olarak unu arttırıp azaltmak hane halkının tercihine bağlı olarak değişiklik gösterir.
Kaynak: Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri, 2018.
Dolaz
Görsel Sahibi: Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri, 2018.
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3833
Eklenme Tarihi :
27 Aralık 2012 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
28 Temmuz 2025 Pazartesi