Yoğurtlu Akciğer Kavurma - Amasya
Yoğurtlu Akciğer Kavurma Malzemeleri Nelerdir
- 1 koyun akciğeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- Pul biber, tuz
- 1 fincan su
Yoğurtlu Akciğer Kavurma Nasıl Yapılır
Akciğerler tavla zarı büyüklüğünde doğranır. (İri gözenekli şahin gözü tabir edilen süzgeç takılarak et makinesinden de çekilerek de hazırlanabilir.) Sıvı yağ içerisinde akciğerler tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur. Bir fincan sıcak su konulur. Kapağı kapatılarak kısık ateşte yumuşamaya bırakılır. Tuzu atılır. Kıvama geldikten sonra servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Pul biberle süslenerek servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
YOĞURTLU AKCİĞER KAVURMA
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6833
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı