­ BEYPAZARI HAVUCU VE HAVUÇLU LOKUMU | Kültür Portalı

Beypazarı Havucu ve Havuçlu Lokumu - Ankara

Kum Havucu olarak bilen havuç yörede çokça yetiştirildiği için sebze olarak tüketilmesinin yanı sıra suyu çıkartılarak havuç suyu olarak satılmakta; ayrıca havuç lokumu üretilmektedir. Havuç lokumu, basit karbondhidratlar ve posa yönünden zengin vitaminler ve mineral maddelerce zengin bir tatlı çeşididir.

Kaynakça: Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı. (2005). Ankara İli El Sanatları ve Beslenme Kültürü. Ankara: Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı.

Görüntülenme Sayısı : 7464    Eklenme Tarihi : 04 Eylül 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2017 Cuma