Beypazarı Havucu ve Havuçlu Lokumu - Ankara
Kum Havucu olarak bilen havuç yörede çokça yetiştirildiği için sebze olarak tüketilmesinin yanı sıra suyu çıkartılarak havuç suyu olarak satılmakta; ayrıca havuç lokumu üretilmektedir. Havuç lokumu, basit karbondhidratlar ve posa yönünden zengin vitaminler ve mineral maddelerce zengin bir tatlı çeşididir.
Kaynakça: Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı. (2005). Ankara İli El Sanatları ve Beslenme Kültürü. Ankara: Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı.
BEYPAZARI HAVUCU VE HAVUÇ LOKUMU
Görsel Sahibi: ANKARA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7464
Eklenme Tarihi :
04 Eylül 2014 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
13 Ekim 2017 Cuma