Zeytinyağlı Pazı Dolması - Ankara
Zeytinyağlı Pazı Dolması Malzemeleri Nelerdir
- 2 - 3 demet pazı
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 2 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz ve dereotu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane, fesleğen ve reyhan
- 1 çay kaşığı kimyon 1 tutam yenibahar
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
- 2-3 diş sarımsak
Zeytinyağlı Pazı Dolması Nasıl Yapılır
Pazılar yıkanıp sapları ayıklanır. İnce doğranmış soğan ayçiçek yağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine bulgur eklenir. Sonra salça ve sıcak su da ilave edilerek bulgur kısık ateşte biraz pişirilir. Daha sonra yıkanıp 10 dakika sıcak suda bekletilen pirinç eklenir. Diğer malzemeler de ilave edilerek karıştırılır. Pazılar kaynayan sıcak suya batırılıp hemen alınır. Soğuyunca istenilen şekle göre sarılır ve tencereye dizilen sarmaların üzerine sıcak su eklenerek kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Zeytinyağlı pazı dolması
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6290
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
20 Ocak 2022 Perşembe