Acı Mantar - Bartın
Acı Mantar Malzemeleri Nelerdir
- 500 g acı mantar
- 100 g kuru soğan
- 30 g ayçiçek yağı
- 10 g kıyılmış maydanoz
- 5 g tuz
- 5 g karabiber
- 5 g pul biber
Acı Mantar Nasıl Yapılır
Mantarları nemli bir tülbende siliniz. Mantarları 4’e bölünerek sıvı yağda kısık ateşte kavurunuz. 5-10 dakika sonra süzünüz ve suyundan ayrınız. Aynı tavada soğanlan kavurunuz. Süzülen mantarları ilave ediniz. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyiniz. Tabağa alınarak üzerine maydanoz serptikten sonra servis ediniz.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
Acı Mantar
Görsel Sahibi: Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13038
Eklenme Tarihi :
27 Mayıs 2019 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı