­ ACI MANTAR | Kültür Portalı

Acı Mantar - Bartın

Acı Mantar Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g acı mantar 
  • 100 g kuru soğan 
  • 30 g ayçiçek yağı 
  • 10 g kıyılmış maydanoz 
  • 5 g tuz 
  • 5 g karabiber 
  • 5 g pul biber 

Acı Mantar Nasıl Yapılır

Mantarları nemli bir tülbende siliniz. Mantarları 4’e bölünerek sıvı yağda kısık ateşte kavurunuz. 5-10 dakika sonra süzünüz ve suyundan ayrınız. Aynı tavada soğanlan kavurunuz. Süzülen mantarları ilave ediniz. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyiniz. Tabağa alınarak üzerine maydanoz serptikten sonra servis ediniz. 

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 13038    Eklenme Tarihi : 27 Mayıs 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı