Kaha Tatlısı - Bartın
Kaha Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
- 2 yumurta
- 1 kahve fincan sıvıyağı
- 2 kahve fincan süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
- 1 tutam tuz
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
Kaha Tatlısı Nasıl Yapılılır
Yumurta, sıvı yağ, süt, sirke ve tuz karıştırarak çırpılır. Yavaş yavaş un eklenerek yoğurulur. Ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra 2 parçaya bölünür. Her bir parça oklava ile ince bir şekilde açılır, açarken yapışmaması için un kullanılır. Hamurlar açıldıktan sonra oklavaya dolanarak rulo haline getirilir. Rulolar oklavadan çıkarılır. Tane tane, ince ince doğrayarak kızgın yağda kızartılır ve kenara alınır. Bir tencerede şeker ve su karıştırılarak şerbet haline getirilir. Kızartılan kahaların üzerine dökerek soğuduktan sonra servis edilir.
Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013
Bartın Geleneksel Mutfak
KAHA TATLISI
Görsel Sahibi: BARTIN İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11514
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Mart 2022 Salı