Kestane Şekeri - Bursa
Uludağ’da yetişen kestanelerden yapılan kestane şekeri Bursa’nın marka ürünlerinden biri olmuştur. Kestanenin dış kabukları bıçakla kesilerek atılır, ince iç kabuğu da sıcak suyun içerisinde yumuşatılarak soyulur. Kabuklarından ayrılan bu kestaneler 4‘lü veya 5‘li olarak ince tülbentlere sarılarak tülbent düğümlenerek tencereye yerleştirilir, başka bir tencerede şeker ve su karışımı (1 kilo şekere yarım kilo su) orta sıcaklıkta ateşte kaynatılarak revak elde edilir. Hazırlanan revak kestanelerin üzerine dökülerek hafif ateşte iki saat kadar kaynatılır, kaynama sırasında revağın kıvamı sürekli kontrol edilir, kaynamanın bitiminde kestane şekeri bir gün soğumaya bırakılır.
Kestane Şekeri İmalatı
Görsel Sahibi: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kestane Şekeri
Görsel Sahibi: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kestane Şekeri ve Kestane
Görsel Sahibi: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8515
Eklenme Tarihi :
01 Mart 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
06 Haziran 2018 Çarşamba