­ PATLICAN KAPAMA | Kültür Portalı

Patlıcan Kapama - Çanakkale

Patlıcan Kapama Malzemeleri Nelerdir

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 6 su bardağı su 

Patlıcan Kapama Nasıl Yapılır

Patlıcanlar alaca soyularak, tuz ve 5 su bardağı su içinde 30 dakika bekletilir. Tepsiye yıkanmış pirincin 1/3‘ü yayılır. Üzerine halka şeklinde kesilmiş domatesler, patlıcanlar ve dilimlenmiş biberler serpilir. Bunların üzerine yeniden pirincin 1/3’ü; onun da üzerine halka kesilmiş domates, patlıcanlar ve dilimlenmiş biberler koyulur. Bu işlem son katta da tekrarlanır. Üzerlerine zeytinyağı gezdirilerek fırına verilir. Malzemelerin üstü kızardığında tepsi fırından çıkarılarak, 1 su bardağı sıcak su gezdirilir ve tekrar fırına koyularak, suyunu çekene kadar pişirilir.

Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi

Çanakkale Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3087    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 29 Haziran 2022 Çarşamba