­ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ (TREKKİNG)- AKÇAKOCA | Kültür Portalı

Doğa Yürüyüşü (Trekking)- Akçakoca - Düzce

Akçakoca; Denizi, kumu, Balıkçı Barınağı, mevsimin özelliğine göre balık çeşitleri, gün batımı, tarihi evleri ve dini mimarisi, dağ çileği, kestane balı, fındığı, kilometrelerce uzanan plajları ve şifalı kumu, yemyeşil bitki dokusu, piknik ve mesire alanları, tarihi anıt ağaçları, tarihi Ceneviz Kalesi, Fakıllı Mağarası, Aktaş Şelalesi ve yöresel ağız tatları ile yerli ve yabancı turistler için dikkat çekicidir.
 
Akçakoca-Aktaş Şelalesi Parkuru: Akçakoca, Aktaş Şelalesi arasındaki orta zorlukta 10 km'lik parkurdur. Sağlıklı her insanın rahat yürüyebileceği bir parkur olmakla birlikte su içerisinde yürünmesi gerekebilir. Parkur çoğunlukla dere kenarını takip eder ve Aktaş Vadisiyle devam ederek Aktaş Şelalesine ulaşılmasıyla  son bulur. Boğazlı ve su geçirmez yürüyüş ayakkabısı ile dört mevsim yürünebilir. Parkurdaki ilgi çekici noktalar; Cumayanı Mesire Alanı, Tarihi Evliya Camii, Ahmet Dede Türbesi, eski hamam kalıntısı, anıt ağaçlar, Değirmen Deresi ve Aktaş Şelalesi'dir. Akçakoca çevre yolu Göktepe köyü ayırımından yürüyüşe geçilmelidir. 
 
Altınçay-Çayağzı Köyü Parkuru: Altınçay, Çayağzı Köyü arasındaki orta zorlukta 11 km'lik sağlıklı her insanın rahat yürüyebileceği bir parkurdur. Düzce, Akçakoca yolu, Tepe köyü ayrımından Altınçay köyüne ulaşarak yürüyüşe geçilmelidir. Parkur çoğunlukla dere kenarını ve dere içini takip eder. Kış mevsimi hariç her mevsim yürünebilir. Parkurda ilgi çekici noktalar: Çantı tekniği kullanılarak inşa edilen tarihi Orhangazi Cuma Camii, Kışla Deresi, sivil mimari örnekleri, sahil şeklinde sıralanabilir. 
 
Yapılabilecek turizm aktiviteleri: Doğa yürüyüşü (trekking)
 

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8697    Eklenme Tarihi : 05 Mayıs 2017 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Aralık 2024 Cuma