Hınıs Şeker Fasulyesi - Erzurum
                
                
                    İlimiz Hınıs İlçesine mahsus olan Hınıs Şeker Fasulyesi de tıpkı İspir fasulyesi gibi Mayıs sonu ve haziran ayın başında ekimi yapılan bir yöresel üründür. Eylül sonu ve ekim ayı başlarında hasat edilir.  Pişirme süresi oldukça kısadır. Pişirilince kabuk atar ve artımlıdır.Lezzet ve aroması yöreye has, alışkanlık yapacak kadar bir damak tadı bırakır. Gaz oranı sıfır derecede kadar az olan Hınıs Fasulyemiz mide şişkinliği yapmaması ile de ayrıca tercih sebebidir.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Hınıs Şeker Fasulyesi
                                            Görsel Sahibi: Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        6952   
                            Eklenme Tarihi :
                                02 Mayıs 2018 Çarşamba   
                            Güncellenme Tarihi :
                                02 Mayıs 2018 Çarşamba