Türk mutfağının sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürünün geleceğe iz bırakan yaklaşımı, kaliteli malzemeleri, özünde atıksız olması, sürdürülebilirliği, dünya beslenme trendlerine uygunluğu ve bin yılları aşan kültürünü daha geniş kitlelerle tanıtılması amacıyla, 2022 yılı “Türk Mutfağı Haftası” olarak ilan edilmiştir.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda, ilki 21-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında, Valiliklerimiz, Yurt dışında ise Büyükelçiliklerimiz ve Başkonsolosluklarımız bünyesinde yapılan etkinlikler ile “Türk Mutfağı Haftası” olarak kutlanmıştır.
Bu yıl, 2.’si 21-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında kutlanacak olan “Türk Mutfağı Haftası” Valiliğimiz Başkanlığında, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Düzce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Düzce Kadın Emeği Merkezi, Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları ve ilgili STK’ların iş birliği ile “Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı” teması ile çeşitlerle kutlanacaktır.
Bu çerçevede, “Türk Mutfağı Haftası” açılışı, 22 Mayıs 2023 Pazartesi günü, saat 12.00’de, Düzce Kadın Emeği Merkezinde, Düzce Valisi Sayın Cevdet ATAY’ın teşrifleriyle gerçekleştirilecektir.