­

COĞRAFİ İŞARETLERDE AFYONKARAHİSAR BULUŞMASI | Türkiye

Etkinlik Bilgileri

Seminer
04 Ekim 2018 Perşembe - 08:30    ~    05 Ekim 2018 Cuma - 18:00
Uluslararası
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) - Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA)
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Dörtyol Mah. 2078. Sokak No:11 AFYONKARAHİSAR Tel: 272 213 56 57
İlimizde Coğrafi İşaretli ürünlerin tanımını yapmak.

Seminer Programı   
4 Ekim Perşembe
 
08.30-09.00        Kayıt
 
09.00-09.30       Açılış konuşmaları (Program Öncesi Şekillenecek)
 
09.30-10.00        Açılış Konferansı
Birlikten Güç Doğar: Dünya Coğrafi İşaretler İttifakı,  OriGIn 
Claude Vermot- Desroches, OriGIn Yönetim Kurulu Başkanı, Cenevre 
 
 
10.00-10.15        Kahve arası
 
10.15-11.30       Birinci oturum:  Yükselen Bir Küresel Olgu:  Coğrafi İşaretler
Oturum Başkanı:  Prof. Dr. Selim Çağatay, Akdeniz Üniversitesi Antalya,  YÜciTA
 
Niçin Coğrafi İşaretler? Türkiye’nin Sorunları
Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, YÜciTA, Antalya
 
Dünya’da Coğrafi İşaretler
Dr. Pınar Nacak, İzmir Ticaret Borsası, YÜciTA
 
Coğrafi İşaretlerin Yerel Kalkınmadaki Önemi
Veli Oğuz T.C. Zafer Kalkınma Ajansı
           
Türkiye’de Coğrafi İşaretler ve Son Gelişmeler 
Hakan Kızıltepe, Coğrafi İşaretler Daire Başkanı,Türk Patent ve Marka Kurumu
 
11.30-11.45        Kahve arası
 
 
11.45-13.15        İkinci oturum: Coğrafi İşaretlerde Yönetişim ve Denetim: Fransa ve Türkiye Örneği
Oturum Başkanı:   Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu
 
Comté Peyniri  (PDO) ve Değer Zinciri Yönetişimi: Kolektif bir Başarı Öyküsü  
Claude Vermot- Desroches,  Comté Peyniri Mesleklerarası Yönetim Komitesi Başkanı, Fransa
 
Coğrafi işaret Yönetişimi : Nyons Siyah Zeytini Örneği  
Christian Telaude,  Zeytin Dünyası Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı, Fransa
 
Kapıdağ Mor Soğanı (Menşe adı) Değer Zinciri Yönetişimi: Bir Kadın Kooperatifi Başarı Öyküsü
Özlem Sarı, Bereketli Eller Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı
 
Türkiye’de Coğrafi İşaret Denetimi
Hacer Nihal Sayar, Gıda Sektörü Müdürü, Türk Standartları Enstitüsü
 
Fransa’da Coğrafi İşaretler Denetimi: Agen Eriği Örneği
François Luquet, QUALİSUD Bağımsız Denetim Kuruluşu Başkanı, Fransa
 
 
13.15 - 14.30      Yemek arası
 
 
14.30 – 14.45      Sanat ve Lezzet Arasında: 38-30 Çiftliği
Kıvılcım Pınar Kocabıyık, Borusan Holding, YÜciTA
 
14.45-16.15        Üçüncü oturum: Coğrafi İşaretlerde Örnek Olay ve Çalışmalar
Oturum Başkanı:  Prof. Dr. Beraat Özçelik, İstanbul Teknik Üniversitesi,  YÜciTA    
 
Türkiye’nin Avrupa Birliği Tescilli Gururu: Malatya Kayısısı
Prof Dr. Murat Bayram Asma, Turgut Özal Üniversitesi,  YÜciTA  
 
Coğrafi İşaretler ve Metro Toptancı Market
Birol Uluşan, METRO Gıda Kategori Müdürü, İstanbul, YÜciTA
 
Türkiye Peynirleri: İnanılmaz Bir Hazine
Berrin Bal Onur, Antre-Gourmet, İstanbul,  YÜciTA,
Neşe Biber, Antre-Gourmet, İstanbul, YÜciTA
 
Coğrafi İşaretlerde bir Farkındalık öyküsü
Çimen Çamoğlu, Çimen Rengi Yöresel Ürünler Marketi, Aydın, YÜciTA
 
Coğrafi İşaretlerin Hizmetinde Türkiye’den Bir Ses: 7. Yılına Girerken YÜciTA
Prof. Dr. Selim Çağatay, Akdeniz Üniversitesi, Antalya, YÜciTA
 
16.15 -16.30       Kahve arası
  
 
16.30 - 18.15      Dördüncü oturum: Coğrafi İşaretlerde Afyonkarahisar Örneği
Oturum Başkanı:   Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Rektörü   
 
Afyonkarahisar’ın Coğrafi İşaretlere yaklaşımı
İbrahim Okumuş, Turizm Tanıtım Bürosu Korordinatörü, Afyonkarahisar Valiliği
 
Afyon Sucuğu ve Pastırması
Prof. Dr. Ramazan Şevik, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi
 
Afyon Kaymağı
Prof. Dr. Abdullah Çağlar, Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi
 
Afyon Mermeri
Afyon Kocatepe Üniversitesi
 
Bayat Kilimi
Bayat Sosyal Yardımlaşma Vakfı
 
Afyonkarahisar Patatesli Ev Ekmeği
Mehmet Sarlık Yüntaş, Anonim Şirketi Genel Müdürü
 
Çay ilçesi Vişnesi
Afyonkarahisar, Çay Belediyesi
 
 
19.30    Gala yemeği
 
 
5 Ekim Cuma
 
09.00 -10.30       Beşinci oturum: Coğrafi İşaretler, Gastronomi ve Turizm
Oturum Başkanı:   Nilhan Aras, Yemek Kültürü Araştırmacısı ve Yazarı, Metro İstanbul
 
Coğrafi İşaretler ve Turizm
İrfan Önal Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürü
 
Coğrafi İşaretler ve Gastronomi   
Mehmet Gürs, Şef, İstanbul
 
Gastronomi  ve Turizmin Tetikleyicisi : Coğrafi İşaretler: 
Nedim Atilla Gazeteci, Yazar ve Mutfak Araştırmacısı, İstanbul
 
Türk Gastronomisinde Coğrafi İşaretler
Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, YÜciTA, Antalya
 
 
10.30 – 10.45     Kahve arası
 
  
10.45 –  12.15    Panel: Türkiye Coğrafi İşaretlerin Neresinde? Politikalar, Uygulama, Deneyim, Sorun
ve çözüm önerileri
Moderatör:        Meliha Okur, CNN TÜRK
 
Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası
İrfan Önal,  Kültür ve Turizm Bakanlığı
Türkan Karakaş, Tarım Bakanlığı
Hakan Kızıltepe, Türk Patent ve Marka Kurumu
Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, YÜciTA
Birol Uluşan, METRO
Hacer Nihal Sayar, Türk Standartları Enstitüsü  
 
12.15 – 12.30   Kapanış Konuşmaları
Hüsnü Serteser ATSO        Prof. Dr Yavuz Tekelioğlu YÜciTA         
 
Afyonkarahisar Deklarasyonu
 
12.30                     Yemek  
 
14.00-18.00        Saha Çalışması 

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 1951    Eklenme Tarihi : 25 Eylül 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Ekim 2018 Pazartesi