Elazığ Tulum Peyniri - Elazığ
Hayvansal ürünler içerisinde Türk halk mutfağının en önemli ürünü olan peynir, Elazığ mutfağının da vazgeçilmez ürünüdür. Gerek geleneksel yapım tekniği, gerekse üretimi, pazarlanması ve tüketimiyle ilin önde gelen ürünleri arasında yer almaktadır. İlde daha çok Şavak peyniri olarak tanınan, Elazığ ve Tunceli çevresinde yaşayan yerleşik Türkmenler ile yayla köylülerinin yaz aylarında yaylalarda ürettiği peynirler; taze peynir, salamura peynir ve tulum peyniri olarak adlandırılmaktadır. Elazığ kahvaltı sofralarını süsleyen, zenginleştiren salamura peynirler, aynı zamanda taşralı dostların hemşehrilerine en kıymetli hediyesidir.
Tulum Peyniri
Görsel Sahibi: İL Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6173
Eklenme Tarihi :
05 Ocak 2016 Salı
Güncellenme Tarihi :
16 Ekim 2017 Pazartesi