Elmalı Leblebisi - Antalya
Leblebi, nohutun çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen bir çerezdir. Elmalı leblebisi Antalya ili Elmalı ilçesinde üretimi yapılan ve yörede çok beğenilerek tüketilen bir yiyecek maddesidir. Sarı ve beyaz leblebi olmak üzere iki çeşidi vardır. Elmalı’ya il dışından ve ilden ziyaret için gelenler bu leblebinin satıldığı “helvacılar” çarsısına uğramadan ve almadan geriye dönmezler. Kaynak:Davulcu, Mahmut - Tokat, M. - Yörür, S. (2015), Antalya'da Yaşayan Geleneksel Meslek, Sanat ve Zanaatlar-The Living Traditional Professions, Arts and Handicrafts of Antalya, Antalya: Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Yayınları.
Elmalı Leblebisi
Görsel Sahibi: Mahmut DAVULCU
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5890
Eklenme Tarihi :
12 Ocak 2016 Salı
Güncellenme Tarihi :
18 Ekim 2017 Çarşamba