Kesme - Adıyaman
                
                
                    Kesme, Üzümler temizlendikten sonra şire haline getirilir içine sümüt (küçük taneli bulgur) eklenir karıştırılarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra tepsilere konulur. Bir gün tepside bekletilip donması sağlanır ve sabah erkenden temiz bezlerin üzerine serilir. Bir gün bekletildikten sonra dilimlenerek nişastalanır ve yemeğe hazır hale gelmiştir.
Kaynakça: Adıyaman İl Kütür ve Turizm Müdürlüğü'ne aittir.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Kesme
                                            Görsel Sahibi: Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        10669   
                            Eklenme Tarihi :
                                07 Haziran 2013 Cuma   
                            Güncellenme Tarihi :
                                12 Mart 2019 Salı