­ MET VE NUGA HELVASI | Kültür Portalı

Met ve Nuga Helvası - Eskişehir

Adını çubuk (met) ve aşık kemiğiyle oynanan bir oyundan alan met helvası, Eskişehir’e özel lezzettir. Un, yağ, şeker, limon ve su kullanılarak yapılan, 2-3 cm çapında ve 6 cm uzunluğunda yuvarlak olarak hazırlanan, yatay kesilerek yapılan helvanın kakaolusu ve vanilyalısı vardır. Bu meşhur helva pişmaniye tadını andırır. Met helvası, met oyunu sonucunda yenilen tarafın uzun kış gecelerinde helva çekmesiyle oluşan bir geleneğin ürünüdür. Nuga helvası, cevizli yaz helvası, tahin helvası, tahin ve çövenden bir kürek yardımı ile yapılan kürek helvası Eskişehir’in diğer geleneksel tatlarındandır. Eskişehir merkezde hemen hemen çoğu yerde bulabilirsiniz. Kaynakça: - Eskişehir Valiliği.(2014). Eskişehir Rehberi(5.Baskı)
Görüntülenme Sayısı : 18268    Eklenme Tarihi : 25 Aralık 2012 Salı    Güncellenme Tarihi : 26 Mayıs 2017 Cuma