Tekirdağ Yapıncak Salamura Asma Yaprağı - Tekirdağ
Bölgemizde asma sadece üzümü için yetiştirilmemektedir. Yapıncak cinsi üzümün asma yaprağı Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden zeytinyağlı sarmaların ana malzemesi olarak tercih edilmektedir. Asma yaprağını meyvesinden daha pahalı hale getiren en önemli özelliği ise tüysüzlüğü ve ince narin yapısıdır. Dünyaca meşhur Tokat yaprağıyla yarışacak lezzetteki Yapıncak asma yaprağının ünü Trakya'yı aşmaya başlamıştır.
Tekirdağ Yapıncak Salamura Asma Yaprağı coğrafi işaret başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni'nde yayımlanmasının ardından 28 Ekim 2020 tarihinde tescile hak kazanmıştır.
Kaynak: Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
yapıncak yaprağı
Görsel Sahibi: Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
yapıncak yaprağı
Görsel Sahibi: Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
yapıncak yaprağı
Görsel Sahibi: Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3918
Eklenme Tarihi :
12 Mayıs 2020 Salı
Güncellenme Tarihi :
05 Kasım 2020 Perşembe