­ AVCI MANTISI | Kültür Portalı

Avcı Mantısı - Bilecik

Avcı Mantı Malzemeleri Nelerdir

  • 2 adet keklik
  • 2 su bardağı un
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar su
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan

Mercekli Mantı Nasıl Hazırlanır

Temizlenmiş, tütsülenmiş keklikler bir tencereye konulur. Havuç ve soğan bütün olarak aynı tencereye konulur. keklikleri gömecek kadar tencereye su konularak tuz eklenir. Keklikleri gömecek kadar tencereye su konularak tuz eklenir. Keklikler ağır ateşle haşlanır. Haşlanırken biriken köpükler kevgirle alınarak atılır. Keklikler iyice haşlanır. Haşlanan keklikler tencereden çıkarılarak iyice didilir. Un, suyla tuz katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur. Oklava ile açılır kare şeklinde kesilir. Didiklenmiş keklik etleri iç olarak konulur. Fiyonk şeklinde kapatılıp altı yağlanmış tepsiye dizilir. Tepsi ateşe konulup çevire çevire pişirilir. İyice pişirilmiş mantının üzerine örtecek kadar keklik suyu sıcak olarak üzerine dökülür. Bir miktar daha pişirilir. Piştikten sonra ateşten indirilirek biraz beklenir ve servis edilir.

 

Görüntülenme Sayısı : 118    Eklenme Tarihi : 03 Ekim 2023 Salı    Güncellenme Tarihi : 28 Temmuz 2025 Pazartesi