­ ANKARA SİMİDİ | Kültür Portalı

Ankara Simidi - Ankara

Ankara Simidi Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg un
  • 50 g maya
  • Aldığı kadar su
  • Tuz

Üstü için malzeme

  • 1/2 çay bardağı pekmez
  • 8 su bardağı su
  • Kavrulmuş susam

Ankara Simidi Nasıl Yapılır

Un, maya, tuz, yeterince su (sert bir hamur olacak kadar) ile hamur yoğrulur ve 25-30 dakika dinlendirilir. Diğer tarafta 8 su bardağı su ile yarım çay bardağı pekmez kaynatılır. Sıcak halde bekletilir. Simit şekli verilen hamurlar su ve pekmez (susamlı) karışımının içine batırılıp çıkarılır ve hafifçe kurutulduktan sonra fırına verilir. Sıcak yenilmesi tavsiye olunur.

Kaynak: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 14449    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı