­ BORANI | Kültür Portalı

Boranı - Malatya

Boranı Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg top kabak
  • 100 g bulgur
  • Kırmızı biber 
  • Tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak

Boranı Nasıl Yapılır

1 kg kadar kabak ince ince doğranır. 100 g kadar bulgurla bir tencereye konur. Suyu ilave edilerek pişirilir. Tuzu kırmızı biberi atıldıktan sonra indirilip soğuması beklenir. Başka bir kapta dövülmüş sarımsakla yoğurt karıştırılır. Pişmiş olan kabağın üzerine dökülür. Yine bir tavada yağla kırmızı biber kızdırılır ve yemeğin üzerine dökülüp servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 1325    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 26 Ağustos 2024 Pazartesi