Boranı - Malatya
Boranı Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg top kabak
- 100 g bulgur
- Kırmızı biber
- Tuz
- 1 kase yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
Boranı Nasıl Yapılır
1 kg kadar kabak ince ince doğranır. 100 g kadar bulgurla bir tencereye konur. Suyu ilave edilerek pişirilir. Tuzu kırmızı biberi atıldıktan sonra indirilip soğuması beklenir. Başka bir kapta dövülmüş sarımsakla yoğurt karıştırılır. Pişmiş olan kabağın üzerine dökülür. Yine bir tavada yağla kırmızı biber kızdırılır ve yemeğin üzerine dökülüp servis yapılır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1325
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
26 Ağustos 2024 Pazartesi