Cılbır - Van
                
                
                    Cılbır İçin Gerekli Malzemeler:
	- soğan 
 
	- salça
 
	- tuz 
 
	- pul biber
 
	- pirinç
 
	- zeytirun
 
	- kavurma
 
	- yumurta
 
.jpg)
Cılbır Yapılışı: 
Doğranmış soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça, tuz, pul biber ilave edilir. Yeterince su bırakılıp kaynatılır. Pirinç eklenir ve pişinceye kadar kaynatmaya devam edilir. Diğer tarafta Kayganak hazırlanır. Parçalanıp yemeğe ilave edilir. Bir tutam zeytirun katılıp tatlandırılır. Ayrıca isteğe göre kavurmalı olarak ta pişirilir. Kavurmalı cılbır yapıldığı zaman yumurtaları içersine lop olarak kırılır. Arzuya göre yumurtası ile kavurması ayrıca ezilerek te yenir. Tandır ekmeği, turp ya da turşu ile servis edilir.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk Kültürü II, Sayfa: 227
Van Geleneksel Mutfak
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Cılbır
                                            Görsel Sahibi: Van İl  Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        21592   
                            Eklenme Tarihi :
                                15 Şubat 2013 Cuma   
                            Güncellenme Tarihi :
                                27 Mart 2020 Cuma