­ DOLAMA (KEMÉ) | Kültür Portalı

Dolama (Kemé) - Mardin

Dolama Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg kuzu parça et
  • 1 kg kemé (mantar türü)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Dolama Nasıl Yapılır

Çamurlu olan keme, bol suda ıslatılıp, topraklar temizlenir ve küp şeklinde doğranır. Et pişirilir üzerine keméler ile tuz ve su ilave edilerek pişirilir. Karabiber eklenerek servis yapılır.

Kaynak: Mardin Valiliği, “81 İlde Kültür ve Şehir Mardin” Sayfa: 148 Acar Basım ve Cilt San. Tic. A.Ş. 1. Baskı Temmuz 2012 İstanbul

Görüntülenme Sayısı : 2053    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 04 Kasım 2024 Pazartesi