­ DOMATESLİ BİBERLİ TURŞU | Kültür Portalı

Domatesli Biberli Turşu - Artvin

Domatesli Biberli Turşu Malzemeleri Nelerdir

  • 3 kg domates
  • 2 kg yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • 3 yemek kaşığı salamura tuzu
  • 1 baş sarımsak

Domatesli Biberli Turşu Nasıl Yapılır

Domatesler yıkanarak robottan geçirilir. Biberler yıkanıp istenilen büyüklükte doğranır. Kavanozun dibine domates, üzerine biber ve doğranmış 1 diş sarımsak eklenir. Malzemeler bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. En son tuz, sirke ve limon tuzu da eklenip kavanozun kapağı kapatılır. 3 - 4 gün sonra malzemelerin karışması için kavanoz sallanır. 20 gün kadar aynı işlem belli aralıklarla yapılır. Olgunlaşınca dolapta saklanır.

Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü

Görüntülenme Sayısı : 6    Eklenme Tarihi : 25 Kasım 2025 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2025 Pazartesi