Domatesli Biberli Turşu - Artvin
Domatesli Biberli Turşu Malzemeleri Nelerdir
- 3 kg domates
- 2 kg yeşil biber
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1/2 çay bardağı sirke
- 3 yemek kaşığı salamura tuzu
- 1 baş sarımsak
Domatesli Biberli Turşu Nasıl Yapılır
Domatesler yıkanarak robottan geçirilir. Biberler yıkanıp istenilen büyüklükte doğranır. Kavanozun dibine domates, üzerine biber ve doğranmış 1 diş sarımsak eklenir. Malzemeler bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. En son tuz, sirke ve limon tuzu da eklenip kavanozun kapağı kapatılır. 3 - 4 gün sonra malzemelerin karışması için kavanoz sallanır. 20 gün kadar aynı işlem belli aralıklarla yapılır. Olgunlaşınca dolapta saklanır.
Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü
Salatalar ve Turşular
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6
Eklenme Tarihi :
25 Kasım 2025 Salı
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2025 Pazartesi