­ DÜĞÜN ÇORBASI | Kültür Portalı

Düğün Çorbası - Bolu

 Düğün Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 200 g kuzu gerdan eti
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • ½ limon suyu
  • Et suyu
  • Tereyağı
  • Kırmızıbiber, tuz, karabiber

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır

Gerdan eti düdüklü tencerede iyice haşlanır, kemiklerinden ayrılır. Bir tencereye etler ve et suyu alınır. Diğer tarafta un, yumurta, yoğurt ve limon suyu terbiyelenir. Bu karışım et suyu ile ılıştırılarak tencereye ilave edilir. Haşlanmış nohutlar da eklenir. Kaynamaya bırakılır. Çorba kaynayıca üzerine tereyağı ile yakılmış kırmızıbiber dökülür.

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 18614    Eklenme Tarihi : 29 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 27 Nisan 2022 Çarşamba