Elma Marmelatı - Isparta
Elma Marmelatı Malzemeleri Nelerdir
Hazırlama Süresi: 40 dakika
- 1,5 kg elma
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- Su
Elma Marmelatı Nasıl Yapılır
Elmalar yıkanıp, dört eşit parçaya bölünür. Çekirdekleri çıkarılıp, çekirdek yatakları temizledikten sonra tencereye koyulur. Üzerine bir miktar su ve tarçın ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılıp orta ateşte kaynatılır. Elmalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencere ateşten alınır. Elmalar tahta bir kaşık yardımıyla bastırılarak ezilip, süzgeçten geçirilir. Elmalara şeker ve çubuk tarçın ilave edilir, tekrar tencereye alınıp orta ateşe kaynamaya bırakılır. Tahta bir kaşıkla karıştırılarak koyu bir kıvama gelince ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Ilıdığında kuru cam kavanozlara boşaltılarak serin bir yerde muhafaza edilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Elma Marmelatı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3285
Eklenme Tarihi :
03 Nisan 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
07 Temmuz 2023 Cuma