Haside - Kırıkkale
Haside Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg un
- 200 g tereyağı
- 1/2 kg pekmez
Haside Nasıl Yapılır
Un ile tereyağı kavrulur. Pembeleşen una pezmez yavaş yavaş ilave edilir.Kaynamaya çıkınca ateşten indirilir.Soğumaya bırakılır isteğe göre üzerine ceviz veya fındıkla süslenerek servis yapılır.
Kaynak: Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
haside
Görsel Sahibi: Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6141
Eklenme Tarihi :
25 Aralık 2012 Salı
Güncellenme Tarihi :
10 Ocak 2024 Çarşamba