­ YOĞURTLU ÇORBA | Kültür Portalı

Yoğurtlu Çorba - Artvin

Yoğurtlu Çorba Malzemelri Nelerdir

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 5 - 6 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 litre su

Üzeri için: 

  • 100 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kuru nane

Yoğurtlu Çorba Nasıl Yapılır

Orta boy bir tencereye alınan suya bulgur eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir. Bir kabın içerisine yoğurt, yumurta ve un pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpılır. Pişen bulgurun suyundan bir kepçe kadar alınarak yoğurtlu karışıma yedirilir. Bir kaç kepçe daha su eklendip karıştırıldıktan sonra pişmekte olan bulgurun üzerine incecik yavaş yavaş dökülür. Aynı zamanda da karıştırılır. Bu şekilde tüm karışım tencereye eklenir ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edilir.Tuzu ve kuru nane de ilave dilip bir kaç dakika daha pişirilir. Tereyağı bir tavaya alınıp eritildikten sonra kuru nane eklenerek hafifçe yakılıp servis etmeden önce çorbanın üzerine gezdirilir.

Kaynak: Artvin Mutfağı ve Mahalli Yemek Kültürü

 

Görüntülenme Sayısı : 6    Eklenme Tarihi : 20 Kasım 2025 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2025 Pazartesi