Zuluf Fasulye - Trabzon
Zuluf Fasulye
Zuluf Fasulye İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 1 kg kurutulmuş zuluf fasulyesi
- 2 baş soğan
- 1 su bardağı alacalı fasulye (haşlanmış barbunya fasulye)
- 2 yemek kaşığı kuyruk yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yeşil biber
Zuluf Fasulye Nası Yapılır?
Bir tencerede suda zuluf fasulyeyi 10-15 dakika haşlayınız. Süzgece alıp suyunu iyice süzdürünüz. Daha sonra tencerede kıymayı, ince doğranmış soğanı ve biberi kuyruk yağında kavurunuz. İçerisine haşlanmış alaca fasulye ve zuluf fasulyeyi ilave ediniz. Tekrar 2-3 dakika kavurunuz. Sıcak su ilave ederek orta ısıda yarım saat pişiriniz. Afiyet Olsun.
Kaynakça: Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Zuluf Fasulye
Görsel Sahibi: Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5354
Eklenme Tarihi :
01 Şubat 2018 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
21 Mayıs 2019 Salı