­ UNLAMA | Kültür Portalı

Unlama - Giresun

Unlama Malzemeleri Nelerdir

  • 1 bağ karalahana
  • 1-2 adet soğan
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 fincan fındık yağı
  • 1 fincan pirinç
  • 1 fincan bulgur
  • 5 bardak su
  • Acı biber
  • Tuz

Unlama Nasıl Yapılır

Lahanalar ayıklanır, yıkanır ve ince ince kıyılır. Üzerine mısır unu serpilerek harmanlanır. Tencerede kaynamakta olan suyun içine atılır. Biraz kaynadıktan sonra pirinç, bulgur ve ince kıyılmış soğanı yağı, tuzu, biberi ilave tetkten sonra 10-15 dakika kaynatılır.

KAYNAK: Giresun Valiliği İl Kültür ve Turzim Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Görüntülenme Sayısı : 4061    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2023 Salı