Sürk(Sürki) - Hatay
                
                
                     Taze çökelek alınır.İçinde ki su akıtmak amacıyla bir keseye konularak üzerine ağırlık yerleştirilir.Suyu iyice geçtikten sonra elle iyice yoğrulur.İçine kimyon,karabiber,hint cevizi,zahter,biber salçası eklenir.Yeteri kadar tuz ilave edilir.Elle sıkıldığında dağılmayacak kadar iyice yoğrulduktan sonra el avucuna sığacak şekilde bezeler haline getirilir.Tepsilere dizilerek güneşte kurutulmaya bırakılır.3-4 gün içinde kurur.Kurutma süresi isteğe göre değişebilir.Kuruduktan sonra her beze kağıda sarılır veya jelatinlenir.Gazeteye sarılı olanlar kavanozlara konur ve arzu edilirse küplenmeye bırakılır.
Kaynak:HATAY İL YILLIĞI 2011,Tüm Zamanların Gözdesi
                
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Çökelek
Kaynak: Hatay İl Kültür Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacıları Ekibi 
                                            
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        9278   
                            Eklenme Tarihi :
                                11 Şubat 2014 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                26 Mayıs 2017 Cuma