Boza - İstanbul
Boza Malzemeleri Nelerdir
- 300 g bulgur (darı ya da arpa da olabilir)
- 6 litre su
- 100 g pirinç
- 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
- 200 g beyaz üzüm pekmezi veya 250 g şeker
Boza Nasıl Yapılır
- Darı veya bulguru ve pirinci soğuk suda en az iki kez iyice yıkayın. Daha sonra büyük ve derin bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyin ve tencerenin ağzını temiz bir tülbentle örtün.
- Karışımı 1 gece tencerede bekletin.
- Ertesi gün orta ateşte önce 4-5 dakika kaynatın. Üzerindeki köpüğü kevgirle alın. Ocağın altını kısın ve 1 saat karıştırarak iyice yumuşayana kadar pişirin.
- Karışımı süzün. İçine sirke ve pekmezi veya şekeri ekleyin.
- 2 gün oda sıcaklığında bekletin.
- 2 gün sonra buzdolabına alın ve 5 saat beklettikten sonra üzerine tarçın serperek leblebiyle birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
Kaynak: Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
Boza
Görsel Sahibi: İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5599
Eklenme Tarihi :
04 Haziran 2014 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
05 Mart 2024 Salı