Lakerda - İstanbul
Lakerda Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg torik veya palamut
- Tuz
Lakerda Nasıl Yapılır
Balıklar temizlenir ve buzlu suda 24 saat bekletilir. Sudan çıkarılan balıklar iyice temizlendikten sonra tekrar buzlu ve tuzlu suda bekletilir. Her gün yeniden temizlenir ve bu işlem 4 gün boyunca tekrarlanır. En sonunda balıklar sudan çıkarılır ve iyice kurulanır. Cam veya teneke kaplara üzerine bol tuz dökülerek yerleştirilir. Yeneceği zaman ince dilimler halinde kesilerek servis edilir.
Lakerda
Görsel Sahibi: İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6706
Eklenme Tarihi :
20 Aralık 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
15 Ağustos 2023 Salı