Kavut - Kars
Somut Olmayan Kültürel Miras Çalışmaları
- Unsuru Uygulayan Grup, Topluluk ve Kişiler: Kars Yöresi
- Unsurun Kısa Tanımı: Temizlenmiş ayıklanmış ve yıkanmış buğday sacın üzerinde kavrulur el değirmenlernide çekilir (öğütülür) daha sonra bir kaba konularak şerbet ile karıştırılır. Sonra el ile yoğrulur sonra servise sunulur.
- Unsurun İldeki Coğrafi Dağılımı (İlçe/Köy): Kars Merkez, Arpaçay, Susuz, Digor, Sarıkamış, Akyaka, Kağızman ve ilçelerin köyleri.
Kaynak: Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Görüntülenme Sayısı :
1432
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2014 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
19 Ekim 2021 Salı