Kars Kaşarı ve Balı - Kars
                
                
                    Kars Kaşarı; Yaz kaşarı mayıs, temmuz dönemi doğadan beslenen ineklerin sütünden yapılır. Ağustostan itibaren otlar kurur, havalar soğur. Hayvanlar dam altında, şekerpancarı sapı, küspe, saman vesaire ile beslenmeye başlar, sütün kalitesi düşer. Yaz kaşarının rengi sarı olur. Gözenekleri vardır. Parmağınızla peynire dokunursanız tereyağına değmiş gibi olursunuz. Dana kursağından yapılan doğal maya kullanılır. Kaşara rayihasını veren bu maya ve otun kokusudur Soğuk hava depolarında +2-4 derece en az 45 gün bekletilen yaz kaşarı eski kaşar olur. Kaşarın bir yıl dayanma gücü vardır. Tuz oranının yükseltilirse 2 yıla kadar bekleyebilir. Kars Balı; Petek ve süzme bal olarak kars çiçeklerinden beslenen arılar tarafından yapılır. Kars balı adını duyurmuştur. Kaynak: Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Bal. Fotoğraf: Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                            
                                        
                                    
                                
                                    
                                        
                                        
                                            
Kaşar. Fotoğraf: Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                            
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        7183   
                            Eklenme Tarihi :
                                21 Şubat 2013 Perşembe   
                            Güncellenme Tarihi :
                                04 Ocak 2018 Perşembe