­ GASTRONOMİ | Kültür Portalı

Gastronomi - Kırklareli

Gastronomi Damak zevki konusunda özel ilgileri olan insanların bu anlamda ilgi duydukları yerlere yaptıkları ziyaretler olarak tanımlanabilen gastronomi turizmi de bağımsız olarak değilse de diğer turizm türleri ile birlikte Kırklareli’nde turist çeken turizm türlerindendir. Bu yerlere örnek olarak; İğneada ve Kıyıköy’de bulunan sahil lokantalarında mevsimine göre çıkan kalkan, tekir, barbun, mezgit, hamsi, istavrit, palamut, çinekop, sarı kanat lüfer, kofana, yayın balıklarından oluşan yemekleri, İl’in her ilçesinde kendine özgü yapılış ve tadıyla köfteyi, sucuğu, peyniri ve yoğurdu, geleneksel hardaliye içeceğini, tatlının 100’e yakın çeşidini gösterebiliriz.

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 7019    Eklenme Tarihi : 05 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 05 Aralık 2017 Salı