ÇEKME KEBABI - Manisa
Malzemeler:
1 kg kemiksiz dana eti,
5-6 adet yeşilbiber (1 adet kırmızı olabilir),
3-4 orta boy domates,
2 yemek kaşığı domates salçası,
10-12 adet arpacık soğan,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz.
Yapılışı:
Etler kuşbaşından biraz iri doğranır, arpacık soğan, küçük doğranmış biber, iri doğranmış domatesi tuz, karabiber, salça eklenip elle karıştırılır. Çekmenin (toprak kap) içine yerleştirilir, 1 su bardağı su eklenip ağzı deri zarla, yağlı kâğıt ya da alüminyum folyoyla kapatılır, bağlanır. Küllü közde, maltız ya da mangalda azar azar köz kömür eklenerek ya da kısık ateşte 4-5 saat pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2863
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
20 Haziran 2017 Salı