Lebeni - Mardin
Malzemeler:
1 bardak aşurelik buğday,
1 kg yoğurt,
1 tutam tuz,
Hazırlanışı:
Bir gün önceden yoğurt süzülür. Buğday pişirilir. Daha sonra süzülmüş yoğurt sulandırılır ve pişmiş olan buğdayın içine katılır. Yoğurt ve buğday iyice karıştırıldıktan sonra ateşe koyulur. Tuz ilave edilip sürekli karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirilir. Kaselere boşaltılarak servis yapılır.
Kaynak: Mardin Valiliği, “81 İlde Kültür ve Şehir Mardin” Sayfa: 146
Acar Basım ve Cilt San. Tic. A.Ş. 1. Baskı Temmuz 2012 İstanbul
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3806
Eklenme Tarihi :
07 Ağustos 2014 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
21 Haziran 2017 Çarşamba