ASİDE - Nevşehir
MALZEMELER:
•1 Yemek kaşığı tereyağ,
•3 Yemek kaşığı un,
•1 Çay bardağı pekmez,
•2 Yemek kaşığı şeker,
•2 Su bardağı su,
HAZIRLANIŞI:
1.Tereyağ eritilir.
2.Un eklenir orta ısıda ara sıra karıştırılarak pembeleştirilir.
3.Ayrı bir kapta şeker, pekmez ve su karıştırılır.
4.Kavrulmuş una eklenir ve karıştırarak kaynatılır. Tahin kıvamında bir tatlı elde edilir kaselere dökülür.
5.Üzerine ceviz serpilir ılıkken servis yapılır.
Not: Arzu ederseniz hiç şeker koymadan sadece pekmezle de yapılır. Afiyet olsun...
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2729
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
28 Haziran 2017 Çarşamba