Kabak Kabuğu Kavurması - Ordu
Kabak Kabuğu Kavurması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 orta boy kara kabağın kabuğu
- 1 su bardağı kadar haşlanmış fasulye tanesi
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı fındık yağı
- 3 su bardağı su
Kabak Kabuğu Kavurması Nasıl Hazırlanır?
Soyulan kara kabak kabuğu kaynar suda haşlanır.haşlanmış kabak kabuğunu ve fasulye tanelerini sotelemekte olduğumuz salçalı yağlı soğanın içine koyuyoruz, 1-2 kez karıştırıyoruz.
Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Kabak Kabuğu Kavurması
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5165
Eklenme Tarihi :
26 Ağustos 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
27 Mayıs 2019 Pazartesi