Sivas Köftesi - Sivas
Sivas köftesini diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özelliği üretiminde kullanılan etin doğal ortamda ve kendine has floraya sahip bölge yaylalarında yonca, fiğ, kekik otu ile beslenerek yetiştirilmiş sığır ve koyun etinden elde edilmiş olmasıdır. Ayrıca üretim tekniği ve ustalık da önemli ölçüde farklılık katmaktadır. Karışım hazırlanırken tuz haricinde salça, sebze, karabiber, iç yağı gibi hiçbir madde kullanılmaz.
Kaynakça: Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sivas Köftesi
Görsel Sahibi: Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4874
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
27 Aralık 2017 Çarşamba