Efelik Dolması - Tokat
Efelik Dolması İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 kg Kazan karası (efelik)
- 2 adet kuru soğan
- 2 kase iri bulgur
- 2 bardak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
Efelik Dolması Yapılışı:
Kızdırılmış yağda ince doğranmış soğan kavurulur. Salça ve bulgur eklenip kavrulur. Üzerini biraz geçene kadar su eklenip baharat atılır ve suyunu çekene kadar pişirilir. Efelik kaynamış suya batırılıp çıkarılır. İç efeliğe sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine biraz yağ gezdirilip bir bardak kadar sıcak su ile pişirilir. Piştikten sonra sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
Kaynak: Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Tokat Geleneksel Mutfak
Efelik Sarması
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
19455
Eklenme Tarihi :
19 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
24 Mart 2020 Salı