­

Kültür Portalı ekibi olarak, ülkemizin eşsiz tariflerle dolu zengin mutfağından özenle derlediğimiz lezzetli iftar menülerini beğenilerinize sunuyoruz. Bugünkü menümüz Ankara yöresine ait: Toyga çorbası, Homaça, Koçhisar Usulü Bulgur Pilavı ve Çir Hoşafı. Afiyet olsun :)

Toyga Çorbası (4 - 6 Kişilik)

Toyga Çorbası​ İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

  • ​1 su bardağı yarma​​
  • 1su bardağı haşlanmış nohut
  • yarım su bardağı un
  • 500 g süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Et suyu
  • Sosu için gerekli malzemeler:
  • Tereyağı 
  • Nane 
  • Kırmızı biber

Toyga Çorbası Nasıl Hazırlanır? 

2 su bardağı yarma, bir su bardağı nohut pişirilir. 500 gr yoğurdun içine bir yumurta, bir su bardağı un, tuz, yarma, nohut, et suyu ve su konulup ocakta karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra üzerine sos dökülür.

Homaça (4 - 6 Kişilik)

Homaça İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

  • 2 kg et (Kemikli et)
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 kaşık tereyağı 

Homaça Nasıl Hazırlanır? 

Etler tereyağında hafif kızartılarak bir bez parçası üzerine alınır (Yağı ve kanı süzülsün diye). Daha sonra etler tekrar tencereye konur ve üzerine hafif üstünü geçecek kadar sıcak su konulur. Biraz kaynar ve o su dökülür. Tekrar etlerin üzerine sıcak su konulur. Patates, soğan ve pul biber eklenerek kaynamaya bırakılır. Bu işlem düdüklü tencerede yapılırsa 30 dakika yeterlidir.

Koçhisar Usulü Bulgur Pilavı (4 - 6 Kişilik)

Koçhisar Usulü Bulgur Pilavı Malzemeleri Nelerdir? Koçhisar Usulü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  • 2,5 su bardağı bulgur
  • 5 su bardağı haşlanmış tavuk suyu
  • 4 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Koçhisar Usulü Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tereyağı eritilir, domates ve yeşil biber doğranarak tereyağında kavrulur. Üzerine bulgur eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Et suyu ilave edilip kısık ateşte bulgurun üzerindeki su çekinceye kadar pişirilir. Pişirme işlemi bittikten sonra ocaktan indirilir ve 10 dakika demlenmeye bırakılır.

Servis Şekli: Yemek kabı içerisinde veya yufka ekmeği üzerine dökülerek servis yapılır.

Çir Hoşafı (4 - 6 Kişilik)

Çir Nedir?

Çir kayısı kurusunun diğer adıdır. 

Çir Hoşafı Malzemeleri Nelerdir?

  • 1 kilogram çir
  • İsteğe göre pekmez
  • İsteğe göre şeker

Çir Hoşafı Nasıl Yapılır?

Çirler iyice yıkanır. Ayrı bir kapta su kaynatılır. Kaynamış suyun üzerine çir, pekmez ve şeker ilave edilerek çirler yumuşayana kadar kaynatılır. Kaynamış olan çir soğumaya bırakılır ve soğuk olarak servis yapılır. 

Sayfamızı aşağıdaki simgelere tıklayarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.