Coğrafi İşaret: Çakallı Menemeni
Tescil No: G1
Kullanım Biçimi: Çakallı Menemeni ibaresi aşağıda tanımlanan logoda ve geleneksel ürün adı amblemiyle birlikte işletmede kolayca görülecek şekilde bulundurulur. Geleneksel ürün adının amblemsiz kullanımı, 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu hükümlerine tabi değildir.
Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri:
Çakallı Menemeni üretiminde seçilmiş hammaddelerin kullanıldığı, lezzet ve kıvamını elde etmek için yapımında özel marifet gerektiren, diğer menemenlerden geleneksel üretim ve işleme metoduyla farklılaşan bir yemektir. İstenilen lezzet ve kıvamın verilmesi; kullanılacak hammaddenin seçimine ve üretim metoduna bağlı olup, ustalık becerisi gerektirir.
Çakallı Menemeni yemeğini farklılaştıran esas unsurlar; soğan konulmaması, bol tereyağı ile kaşar peyniri kullanılması ve yumurtanın sadece sarısının kullanılmasıdır. Yeşilbiberin bıçakla kesilmesi, domatesin büyük parçalar halinde doğranıp kısa bir pişirme sonrasında delikli ezecek veya çatal ile ezilmesi de Çakallı Menemenine özgüdür. Yemek 1 kişiden 4 kişiye kadar olan porsiyonlar için farklı büyüklükteki tavalarda pişirilir ve servisi de bekletilmeden pişirildiği tava ile yapılır.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.