Coğrafi İşaret: Konya Şalgam Gallesi
Tescil No: 898
Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç işareti
Kullanım Biçimi: Konya Şalgam Gallesi ibaresi ve mahreç işareti amblemi, ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde yer alır. Ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde kullanılamadığında, Konya Şalgam Gallesi ibaresi ve mahreç işareti amblemi, işletmede kolayca görülecek şekilde bulundurulur.
Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri:
Konya Şalgam Gallesi; koyun eti, şalgam, kuru soğan, tereyağı, kuyruk yağı ve tuz kullanılarak üretilen yöresel bir yemektir.
Konya Şalgam Gallesi, Konya yemek kültürü içinde önemli bir yere sahiptir. Geçmişi eskiye dayanır. Bu sebeple Konya Şalgam Gallesinin, coğrafi sınır ile ün bağı bulunur.
Konya Şalgam Gallesi'nin Yapılışı:
Et bir tencerede suyu çekene kadar kavrulur. Soğan ince doğranarak tereyağı ve kuyruk yağı ile birlikte sararana kadar kavrulur. Et kavrulurken şalgamlar soyulup daire şeklinde doğranır. Şalgamlar süzüldükten sonra kavrulmuş ete ilave edilir ve karıştırılır. Tuz ve su ilave edilerek ortalama bir saat pişirilen Konya Şalgam Gallesi, sıcak olarak servis yapılır.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.