Coğrafi İşaret: Yozgat Parmak Çöreği
Tescil No: 179
Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç İşareti
Kullanım Biçimi: Yozgat Parmak Çöreği ibaresi ve mahreç işareti amblemi, ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde kullanılır. Ürünün kendisi veya ambalajı üzerinde kullanılamadığında, Yozgat Parmak Çöreği ibaresi ve mahreç işareti amblemi, işletmede kolayca görülecek şekilde bulundurulur.
Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri:
Yozgat Parmak Çöreği; un, tuz, su, maya ve ekşi maya kullanılarak üretilen ve taş fırında odun ateşiyle pişirilen bir çörektir. Katkı maddesi içermez. Üretiminde kullanılan ekşi maya, bir gün önceki parmak çörek üretimi için hazırlanan hamurdan elde edilir. Ekşi maya Yozgat Parmak Çöreğine kendine özgü tadı kazandırır ve pişme sırasında kalın kabuk oluşturarak parmak çöreğin çıtır olmasını sağlar. Yozgat Parmak Çöreğinin üretimi ustalık becerisi gerektirir.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.