­ KALBURA BASTI | Kültür Portalı

Kalbura Bastı - Amasya

Amasya'da kalbura bastı tatlısına "Halbur tatlısı" da denilmektedir.

Kalbura Bastı Malzemeleri Nelerdir

  • 200 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  •  1 paket vanilya

 

  • Şerbet için:
  • • 1,5 kg. toz şeker
  • • 1 litre su
  • • Yarım limon suyu

Kalbura Bastı Nasıl Yapılır

Unun ortası havuz yapılır. Yağ, yumurta, tuz, yoğurt, vanilya ilave edilip yoğrulur. Hamur kulak memesi yumuşaklığına getirilir. Yumurta büyüklüğünde hamur alınır, arasına ceviz konularak, kalbur arkasında elle döndürülerek şekil verilir. 150 derecede 30-35 dk pişirilir. Piştikten sonra üzerine kaynatılıp soğutulan şerbet dökülür.

 

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5676    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı