Sebzeli Top Tarhana - Denizli
Denizli Sebzeli Top Tarhana Malzemeleri Nelerdir
- Yarım kg top tarhana
- 1 kg balkabağı
- 250 g börülce
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
- 2 litre su
Denizli Sebzeli Top Tarhana Nasıl Yapılır
Su kaynatılır ve tuzu ilave edilir. Bir gün önceden ıslatılmış top tarhana eklenir. Daha sonra börülce ilave edilir. Börülceler yumuşayınca balkabağı eklenir. Kabak piştikten sonra 2 yemek kaşığı tereyağı ve karabiber ilave edilir. 2-3 dakika daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Hatice AYDINALP Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4240
Eklenme Tarihi :
26 Şubat 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
22 Eylül 2022 Perşembe